Главная » 2016 » Грудень » 16 » Як готують собак на пошук наркотиків!
17:43
Як готують собак на пошук наркотиків!

Собака – друг для людини та надійний охоронець українських рубежів. Службові спеціальні собаки використовуються в пунктах пропуску для пошуку заборонених в обігу речей та предметів – зброї, боєприпасів, вибухівки, наркотичних засобів, психотропних речовин, нелегальних мігрантів.

Щоразу проводячи інформаційну роботу серед населення з метою популяризації прикордонної служби, задаю одне питання – яким чином дресирують собак на пошук наркотичних засобів?

Таке ж питання задам і вам. Відповіли?

Ви відповіли як і 100%  опонентів – бідних собак роблять наркоманами, підсаджують на наркотичні засоби. Тоді друге питання – яким чином собака шукає зброю? Мабуть її годують патронами та автоматами... А на людей як працює собака? Звісно її підгодовують людьми.?

Всі відповіді не правильні. Собаку ніколи не годують жодним грамом наркотичною речовиною.

Секрет в тому, що прикордонник-кінолог підбирає собі напарника з цуценя. Дає гратися іграшкою, апортиком. Собака привикає до запаху іграшки. Згодом проходить запахообмін іграшки з наркотичною речовиною – в банку кладуть іграшку та серветку пропитану запахом наркотичної речовини, пороху, мастила для зброї, тощо.

Згодом собака привикає до запаху своєї іграшки, яка вже є носієм спеціального запаху. В подальшому проходить щоденне тренування і вигляді ігри – прикордонник, тримає в пуках іграшку і робить вигляд, що кидає її в сторону сумок, автомобіля, літака, проте насправді ховає іграшку в карман. Собака шукає свою «загублену» іграшку за запахом, і якщо в сумках є наркотичні засоби, або інші заборонені предмети, то собака робить стойку, сигналізуючи прикордоннику що «іграшка» тут.

Таким чином, службова собака найкращий не підкупний прикордонник.

Всі бажаючи стати інспекторами-кінологами і служити за контрактом можуть звертатися в окремий регіональний центр комплектування.

Ставай прикордонником сьогодні!

тел 096 239 8005

Автор Бухан В.М.

Просмотров: 2790 | Добавил: flagmaster | Рейтинг: 3.7/6
Всего комментариев: 0