Главная » 2015 » Січень » 19 » Проходження співбесіди та підготовка документів на службу за контрактом в прикордонники
12:49
Проходження співбесіди та підготовка документів на службу за контрактом в прикордонники

Яким чином буде проходите співбесіда, підготовка документів?

На співбесіду з собою необхідно мати наступні документи:

  • Паспорт Громадянина України;
  • Документи про освіту (атестат про повну загальну середню освіту з додатком, диплом, тощо)
  • Військовий квіток або посвідчення про приписку до призивної дільниці;
  • Характеристики с попереднього місця служби, роботи (при наявності).

Після ознайомлення з вашими документами з вами буде проведена співбесіда з метою встановлення мотивації працевлаштування на службу в прикордонне відомство України. Тому перед тим як пройти співбесіду. Тому кандидати, які на запитання «чому ви вирішили піти в прикордонники?» надають таку відповідь - «Властвовать над людьми и заработать много денег» співбесіду не проходять.

В подальшому від офіцера з добору на військову службу за контрактом до вас буде доведена наступна інформація:

Державна прикордонна служба України з 2006 року комплектує персонал виключно військовослужбовцями за контрактом, тобто без строкової служби.

Щоб стати прикордонником кандидату необхідно пройти три етапи вивчення:

  1. Психологічне тестування
  2. Проходженні медичної комісії
  3. Формування особової справи
  4. Проходження спец перевірки осіб, які залучаються на державну службу.

Психологічне тестування проходить на базі Херсонського прикордонного загону (для мешканців Миколаївської та Херсонської області). Проходить тестування щовівторка та щочетверга при попередньому записі. Для цього кандидату необхідно прибути за адресою м. Херсон, вул. Перекопська 175, час 9.45. Для проходження тестування з собою мати:

  • Паспорт Громадянина України;
  • Документи про освіту (атестат про повну загальну середню освіту з додатком, диплом, тощо)
  • Заяву про прийняття на військову службу за контрактом з резолюцією офіцера з добору;

Тестування проходить рівно з 10 години приблизно до обіду. Наприкінці тестування вам протягом 30 хвилин прорахують та доведуть результат. Тестування безкоштовне.

Проходженні медичної комісії відбувається в Центральному клінічному госпіталі Держприкордонслужби (м. Київ, вул. Ягідна 58), однак для її проходженні необхідно приготуватися за місцем проживання. Кандидату необхідно зібрати медичні довідки,  здати необхідні аналізи. При їх наявності за списком, надається направлення на проходження медичної комісії. Проходить медична комісія щовівторка, щосереди та щочетверга. Початок роботи госпіталю з 8.00, але прибути на комісію не пізніше 10.00. Після обіду кандидат матиме на руках висновок та постанову ВЛК про придатність або не придатність за станом здоров’я.

Формування особової справи. Складного на даному етапі нічого не має, зробити копії необхідних документів згідно списку. Надати дані документи до офіцера з центру комплектування, який веде вашу справу.

Після формування особової справи кандидат викликається до Херсонського прикордонного загону, де підписує контракт (на 3 роки), отримує військове обмундирування, заробітню картку, стає на всі види забезпечення, присвоюється військове звання рядовий за контрактом або молодший сержант та направляються для подальшого проходження військової служби у відповідні відділи прикордонної служби (Миколаївська та Херсонська області).

Система служби на відділах прикордонної служби – одна доба на службі – дві доби дома. Відпустка 37 діб, за кожні 5 років вислуги, до відпустки додається 5 діб.

Станом на 15 квітня 2017 року військовослужбовці за контрактом в ДПСУ отримують заробітну плату – від 7250 грн та більше, в залежності від посади, вислуги років, тощо.

Просмотров: 22152 | Добавил: flagmaster | Рейтинг: 2.6/63
Всего комментариев: 0